Musik blir bättre med bra ljud

En missuppfattning om musik är att den måste spelas på högsta volym för att det skall låta bra, detta stämmer dock inte och vikten av att lyssna på musik handlar helt och hållet om ljudet. Ljud och volym hör självfallet ihop men då handlar det mer om att ljudkvalitén inte skall bli sämre för att man spelar på lite lägre volym och vice versa.

Den som älskar musik vill lyssna på den utan att det värker eller tjuter i öronen, för det är ju risken med att gå på exempelvis konserter att ljudet är för högt och man måste bära hörselkåpor eller öronproppar. Småbarnsföräldrar sätter ofta hörselkåpor på sina barn för att de ska kunna lyssna på musiken, inte helt optimalt. En förälder säger såhär och koncentreras höga volym och hur onödigt det är:

”- Bra ljud styrs ju inte av volymen, utan det är hur man mixar det, vad man spelar och vem som spelar. Det är faktiskt mer det det handlar om än att man försöker dra på och höja till max på allt. Det innebär inte att det blir bättre rockmusik av det, säger han.”

Bästa ljudet

Hur man får bästa ljudet är helt klart att köpa en subwoofer, den filtrerar och förbättrar ljudet som strömmar ut ur dina högtalare. För den som älskar musik är det en helt klar prisvärd investering och snällt mot grannarna som slipper lyssna på diskantljud och hård bas genom väggarna. Man kan också köpa ett helt set som komplimenterar varandra och förbättrar ljudet ytterligare.

Comments are closed.